Spirale cu crema de vanilie

de aziz in Prajituri, 22 Ian 2011 | 5689 vizualizari

 

nu au iesit asa cum mi-am inchipuit dar ,ne-am dat silinta sa-i mincam:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 125 ml  lapte
  • 1 ou
  • 100 gr zahar
  • 50-100 gr unt sau margarina
  • zahar vanilinat
  • coaja de portocala rasa
  • un praf de sare
  • jumatate de lingura drojdie uscata

CREMA:

  • 500 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri amidon sau cornflour
  • vanilie
  • 100 gr zahar
  • citeva cuburi de ciocolata rupte in bucati mai marisoare
  • glazura pt topping

glazura:

  • 100 gr zahar,
  • 15 ml apa
  • ,0 jumatate lingura miere de albine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirale cu crema de vanilie:

Aluatul este cel de cozonac :

 in primul rind ingredientele trebuie sa fie caldute sau cel putin la temperatura camerei. Se despart albusurile de galbenusuri. Amestecam galbenusurile cu zaharul pina devin cremoase si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat spuma ca la bezea. Drojdia se amesteca cu o lingura de zahar si putin lapte cald. Facem o gaura in mijlocul fainii unde turnam drojdia cu lapte si amestecam cu putina faina de pe margini, asta fiind maiaua. Se lasa la crescut cam 20 minute. Apoi galbenusurile se amesteca cu albusurile usor cu lingura . Incorporam crema in faina.Praful de sare se amesteca cu faina in prealabil .Se adauga coaja rasa de portocala ,esenta de vanilie si restul de lapte se incorporeaza usor, usor in timp ce framintam . Margarina se incalzeste si se adauga treptat in timp ce framintam pina cind aluatul nu se mai lipeste de miini. Se acopera si se lasa la crescut. Eu cred ca am lasat cam 40 minute.

Crema:500 ml lapte il impartim in doua; jumatate se pune la fiert cu zaharul si zaharul vanilat, iar cealalta jumatate se amesteca cu ouale si amidonul.cind incepe sa fiarba laptele se adauga cealalta jumatate si se amesteca in continuu sa nu se prinda

trebuie sa obtinem o crema destul de consistenta.

cind aluatul a crescut facem 2 foi le umplem cu crema si bucati de ciocolata le rulam apoi taiem  cu cutitul inele se pun in tava 160 grade cam 30 minute pina se rumenesc putin.cind se scot calde le glazuram .

se fierbe apa cu zaharul pina cind siropul picurat intr-un pahar cu apa se transforma in perlute.

atunci se da deoparte se pune mierea de albine si deasupra unei alte oale cu apa rece se freaca siropul energic pina se transforma in glazura .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

aziz 1

24.01.2011, 08:42

fetele cine sa ma ajute pe mine daca nu voi

MotanLaOale 1

24.01.2011, 09:37

bune bune

aziz 1

24.01.2011, 18:21

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert rulada cu nuca si crema de ciocolata